بسم الله الرحمن الرحیم
روز دوشنبه14/10/88 ساعت 5/5 بعدازظهر دفتر تبلیغات اسلامی قم واحد فرهنگی و هنری نشست تخصصی نقد و بررسی کتاب داستان با محوریت و مرور آثار این حقیر برگزار نمودند؛که مطلب را خود دفتر به روی آنتن خبری برده که آن را به طور رسمی برای شما خوانندگان خواهم آورد.
اما مطلب منتشر شده دفتر تبلیغات:
نشست «تصویرسازی و داستاننویسی برای کودکان» برگزار شد
طاهر خوش، طلبهای است که در قم تحصیل میکند، اما متولد ساری است. آشنایی با طاهر خوش بیشتر به دلیل قصههای کودکان و مصوری است که به چاپ رسانده است؛ قصههایی که بیشتر به حوادث کربلا میپردازند: هر یک از کتابهای 12 صفحهای او درباره شخصیتی از شخصیتهای کربلاست: حضرت علی اصغر، حضرت رقیه، حضرت قاسم علیهمالسلام و ... . کتابهای طاهر خوش همه در قطع خشتی است و قصههای عاشورا را به صورت کودکانه باز مینمایاند تا کودکان نیز دریابند در عاشورا چه گذشت.
مرکز فرهنگی ـ هنری معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم دوشنبه 14 دی ماه در محل نگارستان اشراق، نشستی ترتیب داده بود برای صحبت درباره قصههای طاهر خوش. جلسه با تأخیری یک ربعه آغاز شد. استقبال نسبتاً خوبی شده بود و حدود 80 درصد صندلیها پر شده بود. در جایگاه، چهار صندلی چیده شده بود، چهار صندلی که رو به حضار بود و یک میز که حایل بین این چهار سخنران و مخاطبان قرار داشت. روی این میز، کتابهای طاهر خوش قرار داشت. برنامه طوری طراحی شده بود که هر مهمان به محض ورود یکی از کتابهای برگزیده طاهر خوش را هدیه میگرفت و به جایگاه مهمانان هدایت میشد.
آن طور که در پوستر و بنر تبلیغاتی این نشست نوشته شده بود، علاوه بر نویسنده دو تن از سرشناسان حوزه ادبیات و تصویرسازی کودک و نوجوان نیز باید حضور میداشتند. استاد محمود پوروهاب شاعر و نویسنده و استاد محمدمهدی نوری تصویرگر.
محمدباقر انصاری مسئول بخش داستان مرکز فرهنگی و هنری معاونت فرهنگی و تبلیغی دفتر تبلیغات اسلامی که به نوعی مدیریت جلسه را بر عهده داشت، در ابتدا ضمن تسلیت ایام سوگواری اباعبدالله الحسین علیهالسلام و خوشامدگویی به حاضران، به معرفی نویسنده و کارشناسان جلسه پرداخت. ایشان سپس از آقای پوروهاب خواستند تا درباره زبان و ساختار آثار طاهر خوش صحبت کنند.
استاد پوروهاب در ابتدا به چند خصوصیت ذاتی ادبیات کودک اشاره کردند؛ خصوصیاتی چون فضاسازی کودکانه، استفاده از توصیفات کودکپسند و زبان کودکانه. آقای پوروهاب ابراز داشتند: فضاسازی شکلگرفته در کارهای طاهر خوش، چندان کامل و مطلوب نیست و اصولاً در این آثار، چندان از عنصر فضاسازی کودکانه استفاده نشده است؛ مثلاً وقتی نویسنده مینویسد: پیامبر وارد خانهای شدند، کودک دوست دارد فضای این خانه را حس کند، اینجا نویسنده باید فضای پیرامونی خانه را با نگاه کودکانه ترسیم کند؛ مثلاً باید آن خروسی که از دیوار کاهگلی خانه پایین میپرد و یا مرغی که قدقد میکند را هم به توصیف خود اضافه کند