سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و شنید که مردى از خارجیان شب بیدار است در نماز و خواندن قرآن ، فرمود : ] به یقین خفتن به که با دو دلى نماز گزاردن . [نهج البلاغه]
 
یکشنبه 88 تیر 7 , ساعت 5:51 صبح

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از دستورهای واجب اسلامی ، برای جلوگیری از برخی بیماریها ، ختنه کردن است فرزند پسر است. صاحب جواهر گفته است: وجوب ختنه ، از ضروریات دین و مذهب است و روایات فراوان، بلکه متواتر بر آن دلالت دارد.

حال سؤالی مطرح می شود که آیا ختنه فقط مختص به مسلمانان است یا در مذاهب دیگری نیز وجود داشته که ما به اختصار به یکی از این مذاهب اشاره نموده، چند سطری توضیح خواهیم داد:

یکی از صاحب نظران درباره ختنه و فواید آن چنین نگاشته است:بریدن دنباله ی آزاد پوست آلت«ختنه » نامیده می شود. این عمل از قدیم در میان برخی از اقوام متداول بوده است. « هردوت» مورخ یونانی می نویسد: مصریان قدیم به فواید آن پی برده، فرزندان خود را ختنه می کردند.برخی بر این باور دارند که حضرت ابراهیم علیه السلام نخستین کسی بود که این روش را معمول داشت. در دین یهود، عمل ختنه از مراسم دین شمرده شده می شود و نوزادان خود را روز هشتم ختنه می کنند؛ ولی روش آنان از بهداشت دور است و آدابی دارند که ممکن است اجرای آن موجب سرایت بیماری گردد. آنچه به عنوان ختنه در میان یهودیان و به دستخاخام انجام می گیرد به این صورت می باشد که معمولاً شخص ِ همراه خاخام ، دو زانوی نوزاد را محکم گرفته، سپس خاخام شخصاً ختنه را انجام می دهد و بلافاصله کمی آب دهان روی آلت بچه می ریزد و سپس خودِ آلت را به دهان فرو برده، شست و شو می دهد.چنان چه که روشن است ممکن است ضرر این گونه ختنه از زیان هایی که بر اثر ختنه نکردن به کودک می رسد، بیشتر باشد؛ زیرا دهان ، کانون اغلب میکروب هاست؛ به ویژه آن که اگر خاخام ، بیماری مزمن داشته باشد، کافی است که زخم کودک را چرگین و آلوده سازد و نیز ممکن است میکروب بیماری از آلت نوزاد به خاخام سریت نماید. به خاطر این نکات ، در سال 1848، یهودیان فرانسه این عادت را ترک کردند و از بهره های نیک آن برخوردار شدند.

اما از نظر دین مبارک اسلام ختنه با مراسم هایی شروع و به پایان می رسد و اگر کودکی ،ختنه شده به دنیا آمده باشد، در آن جا یک تیغی زده ، و به احترام آداب و سنّت دین پیروی کرده می کنند،« امام کاظم علیه السلام می فرماید: این نوزادم – رضا علیه السلام- ختنه شده و پاک و پاکیزه متولّد شد،ولی ما تیغ بر جای ختنه اش می کشیم تا به سنّت و روش حنیفی ابراهیم علیه السلام عمل کرده و پیروی کنیم». که این نیز اشاره به نقد تِردیسیونالیسم احترام به اصالت سنن و آداب و نقد ریتوآلیسم آداب پرستی افراطی می باشد. هم چنان که به این گونه کودکان، نابغه و به اصطلاح، مورد نظر و لطف پروردگار قرار داشته و در آینده مسؤلیت خطیر دین بر عهده خواهند گرفت.

در هر موضوعی که انسان در مورد آن صحبت به میان می آورد، باید آن موضوع برای خود شخص و دیگران فوایدی داشته باشد که البته این موضوع بی فایده هم نیست، که ما به چند مورد آن اشاره می نماییم:

1.       در سطح درونی پوست آلت { غلفه }، به واسطه ی موادی که از حشفه ترشح می شود، محیط مساعدی برای نموّ میکروب ها مهیا شده، همیشه مقداری از کثافات در آن جا جمع می گردد و این کثافات، به ویژه در کودکان و خردسالان که توجه لازم را به شست و شو ی این محل ندارند، بیشتر دیده می شود که تنها با ختنه کردن می توان پاکیزگی این محل را رعایت نموده، از بهداشت آن مطمئن شد.

2.       در پسران، همین که نشانه های بلوغ ظاهر گردد، نیروی آمیزش بیدار و حساسیّت حشفه آشکار می شود. وجود پوست آلت، به ویژه اگر آلوده باشد، پیوسته حشفه را تحریک کرده، موجب هیجان جنسی می شود؛ از این رو این گونه از راه های غیرطبیعی و نا مشروع هیجان جنسی خود را تسکین می دهند. با ختنه کردن تا اندازه ای می توان از این کار ناپسند و زیان آور جلوگیری نمود.

3.       در مردها و جوانان، فضای میان غلفه و حشفه پناهگاه مناسبی برای میکروب سوزاک است؛ از این رو این گونه افراد، استعداد ویژه ای برای ابتلا به این بیماری پیدا می کنند، به ویژه گاهی حشفه کاملاً به غلفه چسبیده و مقداری مواد چربی در میان این دو عضو جمع و متراکم می گردد و التهابی در غلفه ایجاد می نماید که زمینه را برای این بیماری بهتر آماده می سازد.

4.        د ر روزنامه ای خواندم که ختنه کردن باعث جلوگیری از پوست سرطان می باشد، که شما ببینید اسلام چه دین پُر گوهری است که 1400 سال پیش به آن توجه نموده است.



لیست کل یادداشت های این وبلاگ